Sződi Helytörténeti Alapítvány - Volentics Gyula kutatási erdeményei
 
Sződi Helytörténeti Füzetek sorozat
Publikációk (folyóiratok, eseti kiadványok)
Egyebek
Galéria
Kapcsolat
Hivatkozások
Egyéb

A Magyar Kultúra Lovagja címről

Kultúra Lovagja elismerések 2013.
A Magyar Kultúra Lovagja
A Magyar Kultúra Lovagja
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány Kuratóriuma a Kultúra Lovagrendje Nemzetközi Tanácsadó Testülete javaslata alapján Egyetemes Kultúra Lovagja, Magyar Kultúra Lovagja és posztumusz a Magyar Kultúra Lovagja címet adományoz 12 ország 36 személyiségének 2013. január 19-én Budapesten, a Hagyományok Házában.

Alapítványunk elnöke, Volentics Gyula helytörténeti kutató, a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól a Magyar Kultúra Lovagja címet kapta 2012-ben.

A díj odaítélésének indoklása:


A Sződi Helytörténeti Alapítvány elnöke, lapszerkesztő, könyvkiadó. Helytörténeti események és évfordulók megünneplésének szervezője. Emlékhelyek feltárója és ápolója. Ismeretterjesztő rendezvények, pályázatok szervezője, valamint helytörténeti kiadványok és honlapok szerkesztője. Sződ település és környéke helytörténeti értékeinek, hagyományainak és szokásainak feltárója és támogatója. Helytörténeti könyvtár alapítója, gyűjtemény, levéltár és tájház létrehozásának elősegítője. Kiállítási tárgyak gyűjtője, karbantartója és bemutatója. A helyi közélet kiemelkedő alakjai sírjainak gondozója. A helyi képzőművészek alkotásainak gyűjtője, valamint a település népszerűsítője.

„A kulturális örökség ápolásáért”

A díj 1999-től kerül átadásra, eddig félezren vehették át határon innen és túlról. Évente 36-an részesülhetnek ezen elismerésben. Idén Böjte Csaba és Kányádi Sándor is az elismertek között szerepel.


Bővebb információ: www.alkotohazak.shp.hu

A Magyar Kultúra Lovagja
A Magyar Kultúra Lovagja


(További felvételek a képre kattintva érhetők el.)

Sződi Helytörténeti Alapítvány | Minden jog fenntartva!